Conservamus

konservatiivinen blogi

Kuuluisa ruumis

leave a comment »

Niin paljon on ehtinyt maailmalla tapahtua. Ehkä päällimmäisenä pyörii, väistämättä, terroristijohtaja Osama Bin Ladenin kuolema.

Rauhannobelisti Barack Obaman Yhdysvallat teki täsmäiskun pohjoisessa Pakistanissa sijaitsevaan taloon, joka vieläpä sijaitsi sotilastukikohdan vieressä. Ruumiita tuli neljä, yksi niistä oli aseeton Osama.

Suuri maailma on vaitonainen. Se voidaan tulkita myönteiseksi reaktioksi. Murhamies sai ansionsa mukaan. Kristillinen maailma on hämillään. Toisen ihmisen kuolemasta ei koskaan pidä iloita. Mutta pieni vihreä maailma vaahtoaa taas. Noudatettiinkohan nyt kaikkia sopimuksia? Yhdysvallat on paha. Ja Barack Obama ansaitsee edelleen rauhanpalkintonsa. – Loistavaa logiikkaa?

Olen lukenut viime ajat G. W. Bushin muistelmateosta Decision Points. Mielenkiintoinen kirja. Ensinnäkin se osoittaa vääräksi liberaalin median antaman mielikuvan tyhmästä presidentistä. Se kertoo myös siitä, kuinka kristillisyys voi olla voima poliittisessa päätöksenteossa ilman, että Raamattuun täytyy vedota retoriikassa. Se kertoo laajasta valmistelutyöstä ja siitä, kuinka presidenttikausien tavoitteet muuttuivat täysin, kun elettiin syyskuun 11. päivää. Silloin presidenttiyden pääpaino siirtyi sisäpolitiikasta ulkopolitiikkaan, rauhasta sotaan, vieläpä sellaiseen sotaan, jota ei koskaan ennen ollut käyty, koska vastustaja ei ollut valtio vaan laajalle levinnyt terroristijoukko. Tämä sota vaati myös uudenlaisia pelisääntöjä. Siinä voittamiseen eivät riittäneet eivätkä riitä vieläkään pelkät aseet ja sotilaat, vaan tiedustelun merkitys on lisääntynyt tuntuvasti. Kannattaa lukea.

Bush kantaa vastuunsa tekemistään päätöksistä. Olisipa samaa suoraselkäisyyttä nähtävissä myös muualla.

Niin, mitä sitten tuo terroristijohtajan ruumis saakaan vielä aikaiseksi? Tekopyhää hurskastelua siitä, kuinka pelisääntöjä on kunnioitettava. Ja kuitenkin suurin osa vapaan maailman ihmisistä on sisimmässään helpottunut, että kansainvälisen terrorismin yksi pääarkkitehti on poissa pelistä. – Ei se maailmaa muuta eikä lopeta terrorismia, mutta ehkäpä se taittaa vähän terrorismin kärkeä. Sillä voi olla pitkäaikaisempi vaikutus, joka voi rauhoittaa myös jälleenrakennustyötä ja Afganistanissa, Irakissa, Pakistanissa ja muuallakin.

Kiitos Barack Obamalle siitä, että hän toimi niin kuin Yhdysvaltain presidentin kuuluikin toimia. Kunhan ei jättäisi asiaa kesken.

Mainokset

Written by broholmare

Tou 6, 2011 klo 7:03 am

Kategoria(t): politiikka, yleistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: