Conservamus

konservatiivinen blogi

Eheytymisestä

with 2 comments

Nyt ovat sitten konservatiivisemmat protestanttiset järjestöt Nuotta Median tukena avanneet eheytyskampanjan nuorten pitämiseksi seksuaalisesti kaidalla tiellä. Suomeksi sanottuna kampanja kutsuu nuoria pois homoseksuaalisen elämäntavan pauloista ja tarjoaa tilalle pidättyvyyttä. Heidän lähtökohtansa on selvä: homoseksuaalisuudella ei ole Raamatun siunausta, siis parempi pidättäytyä.

Suomalainen valtamedia on tietysti taas kerran puolensa valinnut. ”Kristittyjen homovastainen kampanja ihmetyttää Suomessa”, otsikoi Uusi Suomi. Vihreät pikkupoliitikot politikoivat tätä vaarallista kampanjaa vastaan. Herätysliikkeet ja Nuotta ovat nyt astuneet isoille varpaille. Kaikkienhan on pidettävä homoutta täysin normaalina ja ehdottomasti hyväksyttävänä. Se on ok!

Mutta onko niin? Tarvitseeko olla taantumuksellinen kristitty, että ajattelee niin kuin Nuotta Media? Onko homous varmasti ok? Ajattelevatko kaikki ei-kristityt niin? En usko.

Parinmuodostus on ei vain teologinen tai sosiaalinen vaan myös biologinen ilmiö. Jokainen ihmispariskunta on jollakin tavalla niin teologisen, sosiologisen kuin myös biologisen ajattelun ytimessä. Teologia, jos siitä välittää, kertoo meille, että ”pariskunta” on se miehen ja naisen pysyvän yhteiselon yhteisö. Sosiologia kertoo meille paljon enemmän: Pariskunta on yhteiskunnan perusyksikkö, joka tuo stabiliteettia, rauhallista muutosta, turvallisin kasvuympäristön lapsille (siitähän esitettiin tilastoja hiljattain). Ja lopulta, biologia kertoo meille yksinkertaisen tosiasian: lapsia syntyy, kun mies ja nainen, isä ja äiti yhdessä tekevät jotakin jännää. Sikiäminen on isän ja äidin välisen rakkauden juhlaa ja sen hedelmä.

Luonnollinen moraalilaki on meidän kaikkien yläpuolellamme, halusimmepa sitä tai emme. Sitä vastaan on turha taistella, vaikka välillä olisikin aikoja, jolloin sen puolustajat ovat hyvinkin hiljaisia. Nyt Nuotta ystävineen on tehnyt poikkeuksen. Hyvä niin.

Minusta on muuten hupaisaa, kuinka todellisuudesta vieraana ja pelottavana Nuotan kampanjaa pidetään. Tosiasia kuitenkin on, että aivan yhtä selvästi homoja kutsuu luopumaan elämäntavastaan myös vanha kristillisyys, jota tyypillisimmillään edustavat sekä katolinen kirkko että ortodoksiset kirkot. Katolisen kirkon katekismus toteaa ykskantaan:

”Homoseksuaaliset ihmiset on kutsuttu siveyteen. Itsensä hillitsemisen hyveen kautta, joka kasvattaa sisäiseen vapauteen, he voivat ja heidän tulee – joskus epäitsekkään ystävyyden tukemina – rukouksen ja sakramenttien armon kautta edetä askel askeleelta ja päättäväisesti kohti kristillistä täydellisyyttä.” (KKK 2359)

Mikä siinä on niin ihmeellistä. Ei kukaan ole ottamassa homojen ihmisoikeuksia pois. Ei kukaan ole vaatimassa homojen päitä vadille tai rikostuomioita seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Ei kukaan ole kieltänyt heidän oikeuttaan ajatella niin kuin ajattelevat ja edistää omia oikeuksiaan. Mutta älkööt ottako pois kristittyjen oikeutta noudattaa ja puolustaa omien pyhien kirjoitustensa ja kirkon perinteisen opin mukaista käsitystä avioliitosta ja seksuaalisuudesta.

Seksi kuuluu avioliittoon, joka on elinikäinen sopimus yhden miehen ja yhden naisen välillä. Muussa tilanteessa jokainen ihminen on kutsuttu pidättyvyyteen. Ei se eheytyminen sen kummempaa ole.

Tuntuu ikävältä, että Suomen nykymeno ja -media on niin kovin yksipuolista.

Mainokset

Written by broholmare

maaliskuu 21, 2011 klo 11:59 pm

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. ”Ei kukaan ole ottamassa homojen ihmisoikeuksia pois. Ei kukaan ole vaatimassa homojen päitä vadille tai rikostuomioita seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.”

  Et ole seurannut maailman tapahtumia? Amerikassa on normaalia että kiihko-kristillinen kirkko parantaa homoja rukoilemalla. Sen jäsenet sotkeutuvat muiden maiden homolakien tekoon. Tunisiassa on laki, joka tuomitsee homot ja heitä tukevat vankilaan. Jopa henkilö joka tuntee homon, mutta ei paljasta häntä viranomaisille, voidaan tuomita vankeuteen. Lain luontiin on sekaantunut näitä ”pelasta homo rukoilemalla” saarnaajia.

  Nuotta.comin kampanja on vaatimassa homojen päitä vadille. Homot verrataan heidän Anni-videossaan murhamieksi. Kampanjan vetäjän Mika Falckin mukaan ”Homouttaan ei tarvitse toteuttaa”.

  Yrität rakentaa nuotta.comin toimijoiden ja romanttiskristillisen ajattelun väliin yhtäviivat. Toimintatapa jolla nuotta.com toimii on taantumuksellinen ja huolestuttavasti lähestyy kiihkoislamilaista toimintaa.

  ”Parinmuodostus on ei vain teologinen tai sosiaalinen vaan myös biologinen ilmiö.”

  Biologia ei välitä onko kyseessä mies/nainen pari vai samaa sukupuolta oleva pari. Kyse on puhtaasti sosiaalisesta ilmiöstä, jossa pyritään pitää parisuhde omasta mielestä puhtaana. Avoliitot ja avioerot ovat raamattun vastaisia. Miksi tästä ei taantumukselliset kristityt järjestä kampanjoita?

  ”Mutta onko niin? Tarvitseeko olla taantumuksellinen kristitty, että ajattelee niin kuin Nuotta Media? Onko homous varmasti ok? Ajattelevatko kaikki ei-kristityt niin? En usko.”

  Ajattelevatko kaikki Herännäisliikkeet samoin kuin Nuotta.comin toimijat? Eivät. Suurin syy Nuotta.comin kampanjan vastustamiseen on kampanjassa olevassa hengellisessä alistamisessa.

  ”TIEDOTE 22.3. KLO 9:

  HERÄTTÄJÄ-YHDISTYKSEN NUORISOTYÖ EI MUKANA EHEYTYSKAMPANJASSA

  Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon, että herätysliikejärjestöksi lukeutuvan Herättäjä-Yhdistys ry:n nuorisotyö ei ole mukana Älä alistu! –eheytyskampanjassa. Kampanjan mukainen toiminta kirkon sisällä on valitettavaa, ja sisältää nuoriin kohdistuvan hengellisen alistamisen piirteitä. ”

  Mie Itte

  maaliskuu 23, 2011 at 8:00 am

 2. Kyllä mielestäni tuo biologinen argumentti on kaikkein vastaansanomattomin. Eihän kaksi koirasta tai kaksi naarasta voi keskenään lisääntyä. Silloin luonnon tarkoittama pariutuminen edellyttää eri sukupuolten yhteen tulemista.

  Ihmisen elämä ei ole irti todellisuudesta eikä luonnosta. Kyllä kaikkea hullutusta voi yrittää, mutta paluu todellisuuteen on silti hyvä. Jalat maassa: Avioliitto kuuluu sellaiselle ihmisyhteisölle, jolla edes periaatteessa on mahdollisuus tuottaa jälkikasvua, koska se on merkki sen biologisen ”tehtävän” onnistumisesta.

  broholmare

  huhtikuu 4, 2011 at 9:16 pm


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: