Conservamus

konservatiivinen blogi

Miksi en olisi äänestänyt Obamaa

leave a comment »

Euroopassa, jopa Suomessa, on vallalla vallan kummallinen hysteria. Amerikan Yhdysvallat on saanut presidentiksi mustan miehen, ja vieläpä demokraatin. Nyt me kaikki (“me” ei oikeasti tarkoita kaikkia, eikä minua, mutta tätä se “hysteria” juuri saa aikaan) olemme riemuissamme. Vihdoinkin paha Amerikka muuttuu, se omaksuu yhä enemmän eurooppalaista ajattelua ja lopettaa maailmanpoliisina toimimisen.

Näen tässä hysteriassa monta ongelmaa. Ensimmäinen kohdistuu siihen ylpeyttä tihkuvaan ajatteluun, että kaikki on täällä Euroopassa niin paljon paremmin. Onko niin todella? Missä mielessä? Totta on tietysti se, että täällä sosiaalinen huolenpito vähäosaisia ja varattomia kohtaan on ilmeisesti parempi. Pultsareita hoidetaan terveyskeskuksissa ja sairaaloissa. Köyhillä on jonkinlainen sosiaalinen perusturva — kuten hyvin näemme euroopan suurkaupunkien kaduilla. Täällä Euroopassa me elämme todellisessa Onnelassa.

Täällä Euroopassa me olemme myös hyvin tyytyväisiä elämäämme. Me koemme, että meillä on merkitystä yhteiskunnallemme, isänmaallemme. Me koemme, että meidän on autettava lähimmäisiämme kaukomailla, siellä, missä kehitys ei ole edennyt vielä yhtä pitkälle, missä nälkää, sairauksia ja kurjuutta esiintyy. Me ajattelemme, että niin on oikein, että kaikki saavat ajatella ja elää juuri niin kuin haluavat. Ei se mitään haittaa. Homot ja heterot yhdessä, sulassa sovussa.

Se, mikä eniten pistää silmään tässä kaikessa on se, että emme ilmeisesti uskalla katsoa tarkemmin omaan yhteiskuntakulttuuriimme. Mikä siinä on niin hyvää? Tietenkin mieleen tulee historia, rauha ja vapaus (mitä sillä sitten tarkoitetaankaan). Eurooppalaisen kulttuurin ilmeinen menestys näkyy myös yhteiskunnan infrastruktuurin kehittyneisyydessä, poliittisen järjestelmän avoimuutena jne. Totta moni seikka. Kuitenkin jotakin inhimillisesti merkittävää siitä puuttuu: Se ei ole enää ankkuroitunut mihinkään.

Euroopalla ei näytä olevan enää mitään yhtenäistä tavoitetta, se ei tunnusta mitään kunniakasta päämäärää, se ei enää tunnusta perustuvansa millekään tietylle arvoperustalle. Se on siis pelkkä alueellisesti ja historiallisesti toisiinsa kiinnittyneiden kansojen rykelmä, jossa kunkin kansan ja kunkin kansalaisen tavoitteena on ensi sijassa oma menestys ja hyvinvointi.

Miksi en olisi äänestänyt Obamaa? Siksi, että Eurooppa halusi häntä niin kiihkeästi. Ilmeisesti hän haluaa siis tehdä Yhdysvalloista yhä enemmän eurooppalaistyylisen maan, maan, jossa ihanteet ja arvot tallataan edistyksen ja oman edun nimissä. Maan, jossa moraaliarvoista perimmäisin, oikeus elämään sinänsä, on vailla suurtakaan merkitystä. Mitä me niillä muilla arvoilla, jos emme edes eläisi?

(Julkaisin tämän alun perin Kulman takaa -blogissani, josta olen sittemmin luopunut.)

Mainokset

Written by broholmare

marraskuu 7, 2008 klo 9:47 pm

Kategoria(t): politiikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: